Следвайте Гласове в Коментар на Владислав АпостоловВ края на тази седмица

...
Следвайте Гласове в Коментар на Владислав АпостоловВ края на тази седмица
Коментари Харесай

Меган и Хари – чалга звездите на модерните либерали

Следвайте " Гласове " в 

Коментар на Владислав Апостолов
В края на тази седмица политически правилният корпоративен мастодонт „ Нетфликс “ пусна първата половина от документалната си поредност „ Хари и Меган “ и огромна част от културно-медийния пейзаж в Западния свят замязя на осквернен от вандали хигиеничен възел. Вулгарно рекламираната екстраваганца за романтично-расистките завършения на херцозите на Съсекс в света на Кралското семейство въпреки всичко задейства застрашеното от изгубване английско възприятие за комизъм и един създател озаглави цялото крушение „ Съсекс, неистини и видео “ като отпратка към самостоятелния кино шлагер от 90-те „ Секс, неистини и видео “.

Няма доста самостоятелност обаче в тази трагикомична „ Нетфликс “-история за двойката Меган Маркъл и принц Хари като почтени и героични жертви на свирепата английска империя и позорните предубеждения на бяла Англия като цяло. Същите Меган и Хари, които сякаш упорстваха да ги оставят на мира, несъмнено не наподобяват на търсещи анонимност хора. Тъкмо противоположното.
Отслабеният от униформената яловост на глобализма островен комизъм пусна още две положителни попадения - „ Мегфликс “ и „ Мегзит “. Паралелите са с задачата на второразядната американска актриса Маркъл, и очевидно подчиненият от нея принц Хари, обществено и зрелищно да отмъстят на Кралското семейство за... Абе, не излиза наяве защо тъкмо. Нещо там някакъв расизъм, неприятни аристократи и още по-лошо английско простолюдие, което не поискало да трансформира Меган в своята най-важна поп икона. Не единствено това, само че даже и гласувало за излизане от Европейския съюз. Не се майтапим – тази поредност прави внушения, че двете неща са свързани.
Но пропусналият да се лоботомира непринудено с „ Нетфликс “ и мейнстрийм медии човек вижда друго. Той вижда по какъв начин две от най-привилегированите и дундуркани човешки същества в историята на типа ни са показани като някакви преследвани от предразсъдъците знаци на модерния напредничав демократизъм – етнически разнообразна двойка, обречена да получи безобразно доста пари от американска шоубизнес корпорация, с цел да опише какъв брой неприятни са другите.

Британски медии спекулират, че договорката на Меган и Хари с „ Нетфлис “ е за общо 100 милиона $, други пресмятат, че двамата получават по близо 250 хиляди лири на минута екранно време от шестсерийната поредност. Няма публично удостоверение на финансовите измерения, само че едно е ясно – Меган Маркъл не се гаври със фамилията на мъжа си гратис.
В първата половина на документалката няма доста документи. Няма бомбастични разкрития и обстоятелства. Има обаче внушения, операции и включвания на някакви странни учени, специалисти по обичаната на либералите „ критическа расова доктрина “. Хари споделя по какъв начин Кралското семейство е „ част от казуса “ с „ неосъзнатия фатализъм “ на английското общество, което още било надълбоко расистко. Меган въодушевено се подиграва на поклона, който е трябвало да направи при първата си среща с баба му – към този момент починалата кралица Елизабет II. Кадърът хваща неговата реакция – той гледа към нахилената си брачна половинка обезпокоен, комплициран, презрян, слаб и даже леко заложнически. Но това е един от дребното несъзнателно почтени моменти в поредицата.
„ Нетфликс “ вкарва всички трикове в занаята – манипулативен монтаж, трагична музика, художествено осветяване... Съпоставят тревожните Меган и Хари с фрагменти на гневни папараци, държащи обективите като оръжия. Но се оказва, че тези фрагменти нямат нищо общо с двамата и са взети от напълно различен подтекст. Цялата конструкция на поредицата съставлява фантомна идеологическа структура. „ Нетфликс “ твърди, че никой от Кралското семейство не е поискал да разяснява. Те пък настояват, че никой не ги е питал. Британски издания към този момент хващат голям брой несъответствия и неистини в описа. А предстоят още цели три мъчителни серии.
Няма никаква нужда да си последовател на Кралската фамилия, с цел да се присмееш на стореното от Меган и Хари. Тази поредност не е просто вулгарна офанзива към фамилията на Елизабет II. Това е нахлуване против положителния усет и чувството за хармония. Едно клечащо опозоряване на Западната история по сходство на протестите от 2020-а, когато статуите на велики персони бяха всеобщо обезглавявани, а върху техните остатъци протестъри дефекираха и уринираха.
Това вършат в този момент Меган и Хари. Посланието е за расизма и лошотията на белите хора, които надали не дали своят вот за излизане от Европейския съюз в символ на митинг против връзката на принца с чернокожо момиче. Не че тя е тъкмо чернокожа, само че за задачите на разказа ще я продадат и като внучка на Нелсън Мандела.
Меган и Хари са като чалга звезди за умнокрасиви либерали. Повтарят всяка заповед на режима – от климатичната рецесия до разнообразието като закон. Те символизират забавното събитие, в което една токсична идеология е изтърбушила и одрала кожата на старите западни институции, и в този момент ги носи като ловджийски трофей.
Не е инцидентно, че двамата продават скъпо срама си от английската история, само че не се отхвърлят от купите. Хем херцози, хем хонорар от „ Нетфликс “. Дори примитивните, битови, балкански чалга звезди наподобяват като аристократи от времето на Киплинг спрямо Меган и Хари. Двамата са взели сочна сума за това „ расистко “ риалити, само че даже доларите на Холивуд не ще изплатят сходен исторически позор.
 
Изочник: БНР
 
 
 
11 Дек 202277410 Дек 2022233409 Дек 2022442307 Дек 20221072905 Дек 2022623305 Дек 20223726КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022181509 Дек 202235108 Дек 202263124 Sep 20223322
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР